DIRIGENT MARTIEN MAAS

Martien Maas werd in 1963 geboren te Deurne.Na zijn gymnasium studeerde hij aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij studeerde de hoofdvakken:

- directie
- schoolmuziek,
- piano docerend musicus
- piano uitvoerend musicus

Al deze hoofdvakken heeft hij met succes afgerond. Bovendien behaalde hij het diploma ‘aantekening begeleiden’.

Na zijn studie volgde hij masterclasses bij diverse gerenommeerde docenten. Op het uitvoerdende vlak als pianist heeft Martien Maas zeer veel ervaring. Hij trad op als begeleider van o.a.: Steven Mead, Peter Damm, Walter Boeykens en Vincent David.

Hij maakte diverse radio-opnames en hij trad op in het T.V.programma "Reiziger in muziek".
Bovendien wordt hij vaak geïnviteerd om als begeleider bij masterclasses te fungeren. Behalve in Nederland werkte hij in die hoedanigheid in Zwitserland, Oostenrijk en Spanje.Als solist voerde Martien Maas diverse pianoconcerten uit met orkest en maakte hij CD-opnames met de Johan Willem Friso Kapel, met het Daniel Speer Trombone Consort en met diverse andere vocale en instrumentale ensembles. Momenteel is Martien Maas als correpetitor verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en daarnaast is hij actief als free-lance pianist en als dirigent van een aantal orkesten.

martien 2 small2         martien 3 small
Martien Maas is sinds 1989 als dirigent verbonden aan de POLITIEHARMONIE OOST-BRABANT. Met dit orkest maakte hij concertreizen naar Spanje, Zwitserland, Duitsland, China en Italie.                       
Daarnaast is hij op dit moment dirigent van:
  • De ‘Koninklijke Harmonie Deurne’, een orkest in de 1e divisie waar hij vier jaar lang samen met topdirigent Jan Cober de leiding heeft gehad.Sinds 2003 staat hij alleen voor dit orkest. 
  • De "Vriendenkrans” in Heel. Met dit laatste orkest werd hij in 2010 met ruim 92 punten Limburgs kampioen in de 1e divisie.
  • Met bovenstaande orkesten werkte hij samen met veel bekende artiesten zoals o.a. Johnny Logan,Danny de  Munck,Henk Poort,Laura Vlasblom,Brigitte Nijman,Marjolein Teepen, Edwin Rutten, Tony Neef, Bastiaan Ragas en Ali B.